Srpski softver zamenjuje bankare

Bez autora
Apr 02 2013

Srpski inženjeri u kompaniji Aseko razvili su kompletan softver za mobilno bankarstvo i funkcionisanje automata za plaćanje i proveru stanja na računima. Srpski poslovni softver već se primenjuje u nekim od banaka koje posluju u Srbiji, izvezen je u Rumuniju, Sloveniju, BiH i Crnu Goru, a u su toku pregovori sa više afričkih zemalja.Sručnjaci Aseka posebnu pažnju posvetili su razvoju aplikacija i kompletnih sistema za upotrebu mobilnih telefona u plaćanju i podizanju novca i to predstavlja budućnost pošto se procenjuje da će do 2017. godine mobilno bankarstvo koristiti više od milijardu ljudi.

Srpski softver zamenjuje bankareSrpski inženjeri u kompaniji Aseko razvili su kompletan softver za mobilno bankarstvo i funkcionisanje automata za plaćanje i proveru stanja na računima.

Kako se navodi u saopštenju te informatičke kompanije, srpski poslovni softver već se primenjuje u nekim od banaka koje posluju u Srbiji, izvezen je u Rumuniju, Sloveniju, BiH i Crnu Goru, a u su toku pregovori sa više afričkih zemalja.

"Intenzivni razvoj domaćeg softvera učiniće nas globalno konkurentnim, poboljšaće izvoz, ali i doneti značajne uštede gde god se taj softver bude primenjivao", izjavio je predsednik Upravnog odbora kompanije Aseko SEE Miodrag Mirčetić.

Ističe se da su stručnjaci Aseka posebnu pažnju posvetili razvoju aplikacija i kompletnih sistema za upotrebu mobilnih telefona u plaćanju i podizanju novca i dodaje da to predstavlja budućnost pošto se procenjuje da će do 2017. godine mobilno bankarstvo koristiti više od milijardu ljudi.

Domaći softver omogućava i funkcionisanje prvih "samouslužnih ekspozitura".

Ti uređaji koji izgledom podsećaju na uobičajene bankomate, korisnicima omogućavaju da bez prisustva službenika banke plaćaju račune za Infostan, struju, telefon, kablovske operatere, proveravaju stanje na računu, štampaju izvode stanja, obavljaju menjačke poslove, podižu gotovinu mobilnim telefonom bez kreditne kartice i da uplaćuju, odnosno deponuju gotovinu.

Aseko SEE pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi strucnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji, deo je Ašeco SEE grupe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik